phone 050673206

Wat is het verschil tussen alimentatie en buitengewone kosten?

23 oktober 2023

Wat is het verschil tussen alimentatie en buitengewone kosten en hoe kan ik dit berekenen? Wat kan een advocaat voor mij betekenen in deze?

Als ouder ben je verplicht om financieel bij te dragen aan de opvoeding en het levensonderhoud van je minderjarige kinderen, ook na een scheiding. Dit gebeurt via de alimentatievergoeding, die vaak een punt van discussie is bij scheidingen en waar veel vragen over zijn. Hieronder leggen we uit hoe de alimentatievergoeding voor minderjarige kinderen berekend wordt en wat buitengewone kosten zijn.

De alimentatievergoeding wordt berekend op basis van de behoeften van het kind en de financiƫle mogelijkheden van de ouders. De behoefte van het kind wordt vastgesteld aan de hand van de kosten die nodig zijn voor het levensonderhoud en de opvoeding, zoals kleding, voeding, huisvesting en onderwijs. De financiƫle mogelijkheden van de ouders worden bepaald op basis van hun inkomen, vermogen en lasten.

Het berekenen van de alimentatievergoeding kan ingewikkeld zijn en het is daarom belangrijk om een advocaat in te schakelen die je kan adviseren over de mogelijke uitkomsten en je kan helpen bij het opstellen van een alimentatieberekening die bij de rechter kan worden ingediend.

Naast de reguliere kosten voor levensonderhoud en opvoeding zijn er ook buitengewone kosten. Dit zijn kosten die niet in de reguliere alimentatievergoeding zijn opgenomen, maar wel noodzakelijk zijn voor het welzijn van het kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor medische behandelingen, schoolreisjes, sportverenigingen en dergelijke.

Buitengewone kosten moeten in overleg tussen de ouders worden betaald en verdeeld. Als er hierover geen overeenstemming bereikt kan worden, kan een advocaat bemiddelen of kan de rechter worden gevraagd om een beslissing te nemen.

Als je vragen hebt over de alimentatievergoeding voor minderjarige kinderen en de berekening daarvan, of over buitengewone kosten, neem dan gerust contact op met ons advocatenkantoor. Onze ervaren advocaten kunnen je helpen bij het bepalen van de behoefte van het kind en het vaststellen van de alimentatievergoeding, en kunnen je adviseren over hoe om te gaan met buitengewone kosten.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x