phone 050673206

Het verschil tussen vluchtmisdrijf en het niet ter plaatse blijven

8 augustus 2023

Weet u het verschil in bestraffing tussen vluchtmisdrijf en het niet ter plaatse blijven ingeval van een ongeval?

Als u betrokken bent bij een verkeersongeval, is het van essentieel belang om ter plaatse te blijven en de nodige informatie uit te wisselen met de andere betrokkenen. Als u er echter voor kiest om weg te rijden zonder de vereiste informatie te verstrekken, begaat u een vluchtmisdrijf. Dit is een ernstig strafbaar feit dat kan leiden tot zware boetes en zelfs een gevangenisstraf.

Het verschil tussen vluchtmisdrijf en niet ter plaatse blijven kan echter verwarrend zijn. Het niet ter plaatse blijven na een verkeersongeval is alleen strafbaar als er sprake is van materiële of lichamelijke schade. Als er alleen sprake is van kleine schade, zoals een kleine deuk in een geparkeerde auto, is het niet nodig om ter plaatse te blijven. In dat geval kunt u uw contactgegevens achterlaten en het incident later aan uw verzekeraar rapporteren.

Als u echter betrokken bent bij een verkeersongeval met materiële of lichamelijke schade, is het van groot belang dat u ter plaatse blijft en de nodige informatie uitwisselt met de andere betrokkenen. Als u ervoor kiest om weg te rijden, kan dit leiden tot ernstige gevolgen, zoals een strafzaak voor de Politierechtbank.

Als u wordt geconfronteerd met een vluchtmisdrijf of een aanklacht wegens het niet ter plaatse blijven, is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat in verkeersrecht. Een advocaat kan u helpen om uw zaak te verdedigen en de beste strategie te bepalen om de gevolgen van de aanklacht te beperken.

Bij ons advocatenkantoor hebben we meerdere advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht die u kunnen bijstaan bij uw zaak. Onze advocaten hebben ruime ervaring met het verdedigen van cliënten in strafzaken voor de Politierechtbank en kunnen u helpen om de beste verdediging op te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consultatie.

Ontdek ook onze andere website over verkeersrecht waar u gratis uw boete kan laten berekenen in geval van Politierechtbank: www.beboet.be

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x