phone 050673206

Wat kan ik doen als mijn huurder niet meer betaalt?

31 oktober 2023

Hoe kan ik mijn huurder dwingen te betalen en te verhuizen? Ontdek hier wat een advocaat voor u kan betekenen voor het Vredegerecht

Als verhuurder is het erg vervelend wanneer een huurder niet meer betaalt. Gelukkig zijn er verschillende juridische stappen die je kunt nemen om de huurder te dwingen te betalen en, indien nodig, uit het huis te zetten. Hieronder leggen we uit wat je kunt doen en hoe een advocaat je hierbij kan helpen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar zelf de huurder uit het huis kunt zetten. Hiervoor is een gerechtelijke procedure nodig. De eerste stap in deze procedure is om de huurder schriftelijk aan te manen om de achterstallige huur te betalen. Als de huurder niet betaalt, kun je naar de vrederechter stappen om een vonnis te verkrijgen. Dit vonnis kan worden uitgevoerd door een gerechtsdeurwaarder.

Een advocaat kan je helpen bij elke stap in deze procedure. Zo kan hij/zij je adviseren over de juiste manier om de huurder aan te manen, de nodige documenten opstellen voor de vrederechter en je vertegenwoordigen in de rechtbank als dat nodig is.

Als de huurder niet vrijwillig vertrekt na het vonnis van de vrederechter, kan de gerechtsdeurwaarder de huurder uit het huis zetten. Het is belangrijk om te weten dat de huurder nog steeds verantwoordelijk blijft voor het betalen van alle openstaande huurschulden en eventuele schade aan de woning.

Als verhuurder heb je ook recht op schadevergoeding. Een advocaat kan je helpen bij het berekenen van de schadevergoeding en bij het verkrijgen van een vonnis dat deze schadevergoeding vaststelt.

Als je te maken hebt met een huurder die niet meer betaalt en je weet niet wat je moet doen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons advocatenkantoor. Onze ervaren advocaten kunnen je helpen bij het nemen van de juiste stappen om de huurder te dwingen te betalen en, indien nodig, uit het huis te zetten.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x